fbpx

Фандъкова посочи какви мерки се взимат в София след смутната нощ в Анкара и Берлин

Нападението в Берлин е огромна трагедия в сърцето на Европа. Това каза в сутрешния блок на БНТ кметът на София Йорданка Фандъкова. Това е поредната провокация към нормалния начин на живот, поредната провокация към всички нас дали ще съумеем да проявим спокойствие и разум и да продължим начина си на живот.

Нарушаването на този начин на живот е една от основните цели на терористите, заяви Фандъкова.

В непрекъснат контакт сме с колегите от СДВР, с Агенцията за бежанци. Ще искам от СДВР още по-засилено полицейско присъствие, както и жандармерия в районите, където има струпване на много хора, заяви столичният кмет. По думите й при снеговалеж в София основните задачи са първо да бъдат почистени основните булеварди.

Вече има санкции за несвършена работа. Има необходимата техника, има необходимите соли, така че оттук нататък трябва фирмите да си свършат работата. Ако това не се случи, няма да им бъде заплатено, поясни Фандъкова.

По думите й, напоследък гражданите са станали по-отговорни при снегопочистването на тротоарите пред домовете и офисите си. Тя коментира и аварията от 5 декември в столичното метро. Проверките показаха, че техническите екипи са действали правилно. От гледна точка на спокойствието на гражданите обаче моето мнение е, че реакцията не беше достатъчно бърза. Затова указанията ми бяха много ясни – след съобщаване на техническата повреда на диспечера, веднага да се информират машинистите и пътниците. Трябва обаче да си дадем сметка, че няма как веднага да стане ясна причината за повредата. Когато се съобщи, че има технически проблем и трябва да изчакаме, просто трябва да почакаме още малко за последваща информация, посочи Йорданка Фандъкова.

Тя съобщи, че и догодина в бюджета на столицата не се предвижда увеличение на местни данъци и такси. Заложено е продължаване на сериозните инвестиции във всички сфери. Наред с разширения на ключови булеварди, ще се влезе и повече в кварталите. Ще продължим с тази политика. Заложени са и два пъти повече средства за междублоковите пространства, уточни още кметът на София.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x