Facebook ще показва реклами по средата на видеоклиповете

Facebook съобщи на пресконференция, че ще внедри промени, с които видеоклиповете, показвани в нея, ще бъдат прекъсвани в средата за излъчване на реклама.

Промяната е част от голям план на социалната мрежа да стане “бъдещата телевизия” и да привлича повече от парите за реклама, харчени в телевизионните канали, предаде Business Insider.

Освен това повече страници във Facebook в бъдеще ще могат да показват рекламни паузи по време на излъчванията си с видео на живо. Тази опция беше ограничена досега за малка група медии, включително Business Insider.

Рекламните паузи ще бъдат по същество миниреклами, които може да се завъртят с дължина до 20 секунди и трябва да започнат най-малко 2 минути след началото на видеото.

От Facebook посочват, че няма да пускат пред публиката задължителни предварителни реклами (pre-roll), започващи преди началото на видеото, както YouTube. Рекламните паузи в социалната мрежа ще бъдат първият й реален бизнес опит да спечели от видео.

Facebook ще позволи на медиите да задържат 55% от парите, генерирани от новите рекламни паузи. Сега работи с няколко американски медии, за да тества системата – прави го за видеоклипове, които не са показвани в реално време.

Източник: manager.bg

 

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via