Еврото достигна 3-седмичен връх срещу долара

Към края на седмицата еврото достигна до 3-седмичен връх спрямо щатския си конкурент. На фона на предстоящите президентски избори във Франция, които ще се проведат на 23 април, инвеститорите останаха предпазливи и затвориха част от позициите си върху EUR/USD.

Анализаторите предвиждат в събота резултатите между центриста Еманюел Макрон и кандидата със силно десни политически възгледи- Мари Льо Пен да бъдат с минимални разлики. Така основната валутна двойка достигна до най-високи стойности за деня от 1.0778, след което тази преднина бе изтрита и EUR/USD затвори на 1.0715 с ръст от 0.05%.

Положителни новини съпровождаха американските индекси, които финишираха на зелена територия. Министърът на финансите- Стивън Мнучин сигнализира, че Белия Дом има готовност в близко бъдеще да публикува своя план за така дългоочакваната данъчна реформа Това повлия положително на Dow Jones, който отчете ръст от 170 пункта и записа нива от 20578.

Сините чипове получиха допълнителна подкрепа и от публикуваните данни от седмичните молби за помощи при безработица. Прогнозите на анализаторите за отбелязване на ръст от 242 хил. бяха надминати, тъй като данните отчетоха повишение от 244 хил.

От друга страна, златото продължава успешното си представяне, разменяйки се за около 1280 долара за тройунция. С наближаването на френските избори, неяснотата около гласуването тласка инвеститорите към сигурността, която предлага златото.

Една от най-големите фармацевтични компании успя да запише успешна корекция, достигайки до нива от около 33 долара. На графиката се наблюдава образуването на техническата фигура „флаг“, което сигнализира за бъдещо поскъпване на акциите.

Подкрепата, формирана около равнище от 33, в комбинация със 100-дневната ЕМА, дават предпоставки за покачване до стойности от 37, където да бъде усетена по-значителна съпротива. Влизането в дълга позиция е разумно да е комбинирано със стоп малко под линията на подкрепа.

На графиката се наблюдава търговия при низходящ тренд и загуба на част от позициите на валутната двойка. При ключовите 108.00 се усеща по-значителна подкрепа, която оказва нужния импулс за започване на повишение. Зоната на съпротива при 110.00, в комбинация с низходящата тренд линия може да оттласне ценовото движение към нов спад.

Оформеното ниво на подкрепа около ключовите 1900 е пробито, което сигнализира за превес на мечките над биковете. Силното ценово понижение дава предпоставки за очакване на допълнителен спад до психологическото равнище от 1700.

Влизането в къса позиция е оправдано, като стопа е желателно да е позициониран около 1870.

След дълъг период на консолидация, японският индекс записа известно понижение и стойности под 18500. Зоната на подкрепа около 18200 оказва нужния тласък за заформянето на възходящо движение.

Влизането в дълга позиция е оправдано, като прибирането на печалбата е желателно да е при психологическото равнище от 19000, където е позиционирана и 100-периодната ЕМА. Стопът е разумно да бъде около 18230.

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via