Ето колко пари ще прибере Гришо след победата в Синсинати

Огромна радост за всички спортни фенове в България – най-добрият ни тенисист Григор Димитров успя да спечели най-значимата титла дотук в кариерата си. Той победи австралиеца Ник Кирьос с 2:0 сета – 6:3, 7:5, на финала на турнира от “Мастърс 1000” в Синсинати.

Това беше втора победа на Григор в два мача с Кирьос, а с успеха той постигна още нещо много значимо – титла без да загуби нито сет в надпреварата. Победата означава и, че нашето момче отново е част от топ 10 на световния тенис – той ще заеме деветата позиция от тази седмица.

Освен щастието и удовлетворението от победата, Григор ще отнесе със себе си и сериозна парична награда. В сметките му ще влязат 954 225 долара. Неговият подгласник Кирьос пък ще се утеши с 467 880 долара.

След победата Григор поздрави Кирьос с достигането му до финала и сподели, че по-рано през седмицата се е срещнал с майката на австралиеца и ѝ е казал: „Успех, сигурен съм, че ще се видим с Ник на финала”. Димитров благодари горещо на екипа си, на треньора си Дани Валверду и на родителите си. След като той говори на английски през цялото време, завърши на български с думите: “Благодаря ви, благодаря на всички”!

Източник: expert.bg

Може да харесате и