Ето какво ще се случи ако пиеш по 6 енергийни напитки дневно

Мъж от Австралия публикува във фейсбук снимка на своя език, защото иска да предупреди всички, които злоупотребяват с енергийни напитки като него, да спрат моментално.

Доскоро учителят Дан Роялс пиеше между пет и шест енергийни напитки денвно. Той редовно почистваше зъбите си и посещаваше зъболекаря, но това не го спаси от появата на страшни язви на езика му. Факт е, че всяка кутия от любимата му напитка съдържа 58 грама захар, аминокиселини и растителни екстракти, а всички те заедно могат да разядат тъканите на устната кухина.

“Пушач съм, но съм сигурен, че това се случи точно заради енергийните напитки. Оказва се, че те съдържат химикали, които буквално разяждат езика! Погледнете езика ми и си представете какво могат да направят енергийните напитки с вътрешните ви органи”, уточни Дан.

Според проучване на СЗО (Световна здравна организация) кариесът може да се появи поради киселинното рН и високото съдържание на захар – това е, с което са известни енергийните напитки. Те също са отговорни за чувствителността на зъбите и, както се оказа, могат буквално да разядат езика, както се случи с Дан Роялс.

Той не е единственият, който страда заради енергийните напитки. Студент от Англия също пиел около шест напитки на ден и изгубил предните си зъби. Те буквално изгнили и започнали да се чупят, когато любителят на енергийните напитки приемал твърда храна.

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via