Ето какво разкри учителката на Красен, който обра пощата в Хасково

Близките и познатите на Красен Кънчев, който е сочен за мозъкът на “обира на века” в Хасково, продължават да дават противоречиви описания на личността му.

Неговата учителка, която твърди, че бил изключително умен и човек, който рядко се отказвал от това, което си науми. За Малина Попова Красен Кънчев е “едно страхотно дете”.

“Беше умен, изключително лъчезарен. Учеше се нормално, имаше добри оценки. За него родителите му полагаха големи грижи, той е едно дете в семейството. Не правеха впечатление на много богати хора. Къщата им въобще не е голяма. Елате да видите в Присово какви къщи има и тяхната какво представлява. Бащата се занимава със земеделие, сега е пенсионер, възрастен човек. Майка му се ползва с добра репутация, работела е в счетоводството”, разкрива учителката на Красен Кънчев.

Тя разказва още, че от няколко години Румянка Николова, майката на Красен, е и приемен родител.

“Гледаше едно детенце, което го осиновиха после в чужбина. Сега при нея има едно момченце, първи клас, дойде при нея, когато беше на 3 години. Тогава беше много зле, но се промени. Обръща му голямо внимание”, твърди още Малина Попова.

Както Novinite.EU писа, Красен Кънчев е сочен като организатор на един от най-големите обири – този на пощата в Хасково. При кражбата изчезват 2 млн. лева и до днес не е ясно къде бандитите са скрили парите.

Днес съдът във Велико Търново остави в ареста Красен Кънчев и Тихомир Мавродиев, който е бил шеф на охраната в хасковската поща.

Следвайте ни в социалните медии