fbpx

Ето как да изчистите организма си след приема на антибиотици

След лечение с антибиотик често в организма се намират остатъчни вещества от лекарството, за които трябва много време да се изчистят от тялото.

За да ускорите този процес и да детоксикирате организма е необходимо да направите няколко неща, представени от az-jenata.bg

Приемайте повече вода

Водата помага на тялото да се пречиства и дава възможност на най-важните органи да функционират на оптимално високо ниво. Антибиотиците и другите токсични субстанции ще напуснат тялото по-бързо, ако вашият черен дроб и бъбреците са добре хидратирани. Също така водата помага за доброто кръвообращение.

Не пропускайте пробиотика

Повечето лекари вече задължително изписват към антибиотичното лечение и пробиотик, който да предпази, доколкото е възможно, увреждането на стомаха. Това, което е важно да знаете, е че и след като приключите с приема на антибиотик, е добре да продължите приема на пробиотик поне още няколко дни, докато възстановите чревната флора.

Упражнения

Физическите упражнения, които вдигат вътрешната температура, помагат на тялото да елиминира токсините, намиращи се в антибиотиците, като ги изтласкват от тъканите и ги препращат към отделителната система.

Антиоксидантите подсилват имунната система и помагат на черния дроб да се възстанови.

Кои храни са богати на антиоксиданти?

Боровинки, сушени сини сливи, червена и зелена чушка, ягоди, броколи, боб. За да детоксикирате тялото след приема на антибиотик, хапвайте всеки ден поне по 1-2 порции от тези храни.

Яжте чесън

Алицинът, който се отделя при яденето на чесън, е активна съставка, подпомагаща функциите на бъбреците и черния дроб. Помага да се прочисти тялото от токсините и пречиства кръвта.

Кисело мляко

Яжте по една купичка кисело мляко на ден. Най-добре е, ако има откъде да се снабдите с домашно кисело мляко или да си заквасите вкъщи.

Не яжте преработени храни

Лошите бактерии в стомаха се съживяват и виреят добре, благодарение на вредните храни, които консумираме. Вместо да излекувате стомаха си, ще му навредите повече, ако ядете захар, глутенови храни, царевица и преработени продукти.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x