fbpx

Емилия Кларк: Бях на косъм от смъртта!

601

Звездата от „Игра на тронове“ Емилия Кларк, играеща кралицата на драконите Денерис, е била на косъм от смъртта. Това разкри самата актриса в писмо, публикувано от списание „Ню Йоркър“.

Британската актриса си спечели милиони фенове с ролята на Денерис в хитовия сериал, чийто последен сезон започва през следващия месец. Нещата обаче са можели да бъдат съвсем различни. За първи път Емилия Кларк разкри публично, че е била на косъм от смъртта.

По време на снимки на сериала Кларк получила главоболие по време на тренировка във фитнеса, след което припаднала. Знаех, че мозъкът ми е повреден, разкрива красивата актриса. Според медиците причината е била аневризма в мозъка. Хирурзите първоначално направили операция, без да се налага да отварят черепа на актрисата. След операцията Кларк разкрива, че не помнела името си, а болката много често била толкова зловеща, че тя не искала да живее.

„Поисках от лекарите ми да ме оставят да умра“, разкрива звездата от „Игра на тронове“. Тя се възстановила и била изписана от болницата, но лошите новини не спрели. Две години по-късно втора аневризма била открита в мозъка ѝ. Този път хирурзите трябвало да отворят черепа ѝ, защото операцията била сложна. Емилия Кларк наруши мълчанието си, след като обяви собствена благотворителна инициатива. Целта е да се помогне на хора с мозъчни увреждания. От личен опит знам колко е важно да се възстановиш от мозъчна травма и да получиш най-добрите грижи, споделя красивата актриса. Субарахноидалният кръвоизлив, който е получила Емилия Кларк, води до летален изход при много от пациентите.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...