Елена Йончева иска разследване на модела “Добрев” в Хасково

Ще бъде внесен наш сигнал в прокуратурата и Комисията за установяване и предотвратяване на конфликт на интереси в ставащото в Хасково.

Това съобщи депутътът Елена Йончева на пресконференция в Пресклуба на БТА – Хасково.

Ние говорим за престъпна схема, за нарушаване на Закона и някой трябва не само да понесе отговорност, трябва разследване и съответните държавни институции да кажат какво е нарушено, къде е конфликтът на интереси. Защо Законът е нарушаван многократно и създадена ли е икономическа групировка, защото публичната информация показва точно това – насочвани са общински, държавни и европейски средства към определени фирми, поясни Йончева.

Според нея т.нар. Модел Добрев има три части – наглата, в която близки и роднини се назначават на ключови позиции в местното самоуправление. Тези хора, “дрийм тийма” на г-н Добрев, управляват общината в нарушение на Закона за държавния служител вече две години и се разпореждат с общински, държавни и европейски средства, посочи Йончева. Тя уточни, че създаването на икономическа, бизнес групировка в общината е третата, най-важната част.

Все още не знаем дали моделът “Добрев” е моделът “ГЕРБ”, но ме навява мисълта, че това е партиен модел, каза още народният представител. Йончева допълни, че сегашната атака не е срещу Делян Добрев, а срещу модела, по който работели цели градове и общини. Оставката на Добрев също не е толкова важна, подчерта депутатът.

За съжаление ставаме свидетели как един порочен шуробаджанашки модел на поведение, на срастване на инокомическо-роднински взаимоотношения властва в цялата държава, коментира членът на Изпълнителното бюро на БСП Атанас Зафиров.

Областният председател на БСП – Хасково Емилия Масларова съобщи, че общинските съветници в Хасково ще бъдат призовани да дадат отчет за работата си.

Източник: novini.bg

Може да харесате и