Експертиза: Георги от Борисовата градина не е умрял веднага, осъзнавал е ужаса

Йоан Матев остава в ареста!

Разследването на убийството на Георги в Борисовата градина на 2 юни 2015 г. е на финала. Това стана ясно в Софийския градски съд по време на дело за промяна на мярката на задържания за престъплението – 20-годишният Йоан Матев.

Младежът поиска да излезе на свобода срещу парична гаранция или под домашен арест, за да може да продължи образованието си в Югозападния университет.

От 19 септември започнали процедури на материалите по делото на близките на Георги. Сега предстои да се направи и по отношение на Йоан Матев, и неговите адвокати, сред които и майка му Сребра Матева.

Съдебномедицинската експертиза е показала, че Георги не е умрял веднага, а изпитвал значителни болки и е осъзнавал преживяния ужас, обясни Андрей Ангелов.

Въпреки че по ножа, който бе открит в шахта, близост до БНР, не са открити следи или ДНК от Йоан, това няма да затрудни разследването. Клетка на мобилен оператор е засякла телефонът на Йоан в 11:42ч. до мястото, където бе убит Георги.

Самото престъпление е извършено в 11:43 на 2 юни.

Съдът отново припомни, че след престъплението Йоан е спрял да ходи на училище и е изтрил всички снимки от социалните мрежи, както и е променил външния си вид.

Молбата на младежа да излезе на свобода бе отхвърлена и той остава в ареста.

Източник: 24chasa.bg

 

Може да харесате и