fbpx

Ексклузивно! Среднощен масов бой между компанията на Иван Жицата и полицаи във Враца, има задържани!

Среднощен масов бой между шестима полицаи и десетина пияни мъже е имало снощи във Враца, предаде агенция BulNews.bg.

Инцидентът е станал около 30 минути след полунощ пред кафене до бл. 18 в ж.к. „Дъбника“.

Голяма компания от около 10 човека запивала в заведението, когато пред него минал на обход патрул на полицията с трима служители. Тогава пияните мъже започнали да хвърлят пепелници и бутилки по автомобила на МВР. Ченгетата незабавно спрели и поискали личните карти на всички присъстващи в кафенето.

Клиентите обаче категорично отказали да изпълнят полицейските разпореждания и започнал масов бой. При него се стигнало до падане, ставане, търкаляне по терасата и тротоара, хвърчали чаши и бутилки.

Полицаите поискали подкрепление и след минути пристигнала още една патрулка с трима униформени. Шестимата полицаи били принудени да използват сила и помощни средства, за да поемат контрола над ситуацията. Веднага били арестувани трима души, които били най-активни в боя – 50-годишният Иван Тодорчовски – Иван Жицата, 42-годишният Иван Борисов и още един мъж. От тях най-популярен е Жицата, който е от добрите майстори на автомобили в областния град. Любопитното е, че неговата дъщеря е женена за полицай, който доскоро е работел във Враца, а сега е в Мездра.

Още по-интересното е, че по непотвърдена информация сред пияните биткаджии имало и пожарникар.

Заради нападението над служители на МВР по време на изпълнение на служебните им задължения, вече е образувано досъдебно производство. Рано сутринта тримата задържани са освободени от ареста на районното във Враца.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x