Eкип на Спешна помощ каза на мъж със счупен крак да си хване такси до болницата, вместо да изпрати линейка

Eкип на Спешна помощ посъветва мъж със счупен крак да си хване такси до болницата, вместо да изпрати линейка.

Вторник вечер, ритайки футбол с приятели, Йордан Стоянов пада на игрището и чупи крак. Един от първите, който му помага е Димитър Лазаров. Заедно със съотборниците му го превързват и звънят на телефон 112.

„Имаше така известни спорове дали да предприемем действия да го закараме до „Пирогов” сами или да изчакаме линейката”, спомня си Димитър, предаде БТВ. След като състоянието на Йордан се влошава, звънят отново на Спешна помощ. Оказва се, обаче, че няма свободна линейка.

„Минаха около 30-тина минути, в които той започна да пребледнява. Да му пада кръвното от болката и от самия стрес. Казаха в крайна сметка, че няма свободни линейки и е най-добре да си хванем. Ние така се спогледахме. Казахме „Как така?”, разказа още Димитър.

Повикали такси, четирима го пренесли до колата и откарали в „Пирогов”. От Спешна помощ не отричат, че са посъветвали пострадалият да си хванат такси.

Причината – в същата вечер са приети 150 повиквания, а към момента на подаване на сигнала всички 13 екипа били заети. От бърза помощ обясниха, че счупването на крак е спешен, но не и животозастрашаващ случай.

Оказва се, че таксиметровите коли често изпълняват функцията на линейки. В такива случаи поръчките се обработват с приоритет. А част от шофьорите са обучени парамедици.

В момента Йордан е настанен в болница. Оказва се с тежко счупване на подбедрицата. И не крие разочарованието си от Спешна помощ.

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via