Екатерина Захариева: Благодарим на Стоичков, но той прекали!

Благодарни сме за това, което е направил Христо Стоичков и се надявам казусът да е приключил, посочва дипломат №1!

Правят се реформите, имаме активна външна политика, изтъква вицепремиерът.

Хубаво е да не научаваме от медиите за КСНС, президентската администрация знаеше 3 седмици по-рано, че няма как да отида.

Това бе коментарът на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева за проваленото заседание на “Дондуков” 2. Тя бе гост в предаването “Тази сутрин” по БТВ.

„Имам добри работни отношения с президента. Президентската администрация знаеше 3 седмици по-рано, че няма как да отида. Хубаво е да не научаваме от медиите за КСНС, когато става въпрос за международен ангажимент с 9 министри. Изпратих доклад и се надявам да продължим дебатите следващата седмица. Там не е имало усещане, че заседанието се блокира. За да може да не се случва това втори път, винаги преди да се обяви, се звъни на кабинета. Аз лично разбрах от медиите, след което получихме писмо. Осигурява се кворум“, каза Захариева и уточни, че това е работа на президентската администрация.

„Убедена съм, че когато продължим във вторник ще излезем с решения. Всички искаме да успеем с това“, добави тя. По думите й моделът ГЕРБ показва, че когато управлява безработицата е под 6%. „Правят се реформите, имаме активна външна политика“, допълни вицепремиерът.

Екатерина Захариева коментира и случая Антон Тодоров, като припомни, че той се е извинил.

„Неслучайно подаде оставка и вече не е народен представител. Тези гейтове на тези хора, не че им омръзна, но ако това е начинът да бъдеш опозиция, то това е представата на БСП. Няма да отговаряме на това, а ще показваме какво правим. Ако това е целта, ние да не успеем да изпълним програмата си, не успяват. Нещата се движат“, продължи Захариева.

Тя отговори и на въпроси за това, че Христо Стоичков вече не е почетен консул на България в Испания. Външният министър обясни, че почетните консули нямат мандати.

„Мандатът не е изтекъл. Той каза, че от година и половина две не живее там. Благодарни сме за това, което е направил и се надявам казусът да е приключил“, заяви Захариева. Тя добави, че мисли, че Стоичков е прекалил в случая с изказването за референдума в Каталуния.

Източник: Епицентър

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via