fbpx

Двоен убиец, осъден на смърт и помилван влиза в затвора за блудство с дете

Двоен убиец, осъден на смърт и помилван, влиза в затвора за 9 години и 4 месеца. Присъдата срещу 65-годишния бургазлия Иван Михалев този път е за блудство с дете. Извратенякът е бил арестуван в началото на юни миналата година, след като се гаврил с 11-годишно момиченце в бургаския комплекс „Меден Рудник“.

Той ловко подмамил невръстното дете и веднага след като спечелил доверието му задействал пъкления си план. Момиченцето обаче започнало да пищи и успяло да избяга. После заеквайки и през сълзи разказало на родителите си какво се е случило, а те веднага подали сигнал в полицията. Дъртият педофил е бил арестуван на секундата и пратен зад решетките. В съдебната в четвъртък срещу него застанаха родителите на пострадалото дете. Насилникът демонстрира арогантно поведение и не показа капка съжаление.

„Цялото семейство живее в страшен кошмар, откакто се случи това ужасно нещо. Майката и бащата не са на себе си. Детето също не е добре психически. Непрестанно сънува кошмари. От 7-ми юни, когато се случи, го водят на сеанси при психолог, но възстановяването е изключително бавно и трудно“, казаха роднини. Процесът премина при закрити врата, тъй като пострадалата е малолетна.

Съдия Петя Георгиева от Окръжен съд Бургас издаде сурова присъда срещу изверга. Той ще прекара на топло 9 години и 4 месеца заради блудство с дете, а освен това ще плати на семейството и 4 000 лева обезщетение за нанесени неимуществени вреди. Родителите обаче останаха видимо недоволни от наказанието.

„Не сме доволни от присъдата. Такива като него трябва да лежат до живот в затвора. Имаме информация, че цял живот е имал такива прояви. Подобен случай на изнасилване на малко момиче преди години е завършил със смърт“, заявиха родителите, след като чуха присъдата.

В кулоарите на съда стана ясно, че Иван Михалев е имал издадена смъртна присъда за двойно убийство, след като екзекутирал брутално брат и сестра в Сливен. Той е и един от последните „смъртници“ в България, успели да се спасят по чудо, след налагането на мораториум върху смъртното наказание.

Смъртната присъда му е издадена през далечната 1988 година, преди повече от 30 години. Тогава престъпникът е на 35 години, но с богат стаж по затворите – основно за кражби и обири. Влюбил се в красива млада жена от Сливен и дълго я ухажвал. В началото тя отвърнала на чувствата му, но скоро го разлюбила, след като офицер от Народната милиция я предупредил за криминалното минало на Иван.

Братът на момичето пък му забранил да доближава дома им. Отхвърленият рецидивист бил заслепен от ярост и решил да мъсти наред. В един и същи ден убил и двамата. Първо заклал брата, а после забил нож в окото на любимата си. Оставил я в жестока агония, докато издъхнала от кръвозагуба.

Дни по-късно е заловен и бързо осъден на смърт. Докато чака изпълнение на смъртната си присъда обаче, соцстроя рухва и настъпват демократични промени. Наложеният мораториум върху смъртното наказание го спасява, а по-късно той е помилван. Прекарва по-голямата част от живота си по занданите в цялата страна. Последната си присъда излежал в началото на миналата година. Излязъл от затвора на 31-ви януари 2018 г., и само четири месеца по-късно посегнал на 11-годишното си съседче. В дебелото си досие, Иван Михалев е колекционирал присъди за всякакви престъпления – от двойно убийство до кражби, грабежи и блудство.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x