Две години след трагедията във Варна: Аспаруховци викаха „Оставка“ пред кмета на района!

Скандирания „Оставка!“ прозвучаха по време на протест, организиран от граждани на варненския район „Аспарухово“. Той се проведе ден преди датата 19 юни, когато преди две години невиждано наводнение в следствие на порой отне живота на 13 души и разруши къщи и улици.

Аспаруховци поискаха от районния кмета Калина Белмезова точни срокове за изграждането на двата охранителни канала, които трябва да предотвратят следващо подобно бедствие. Тяхното изграждане се бави, защото обществената поръчка за строителството им е обжалвана и се чака съдът да се произнесе по проведения конкурс.

„Ако строителството не почне до септември, ще изгубим 10 милиона, отпуснати от фонд „Солидарност“, заяви организаторът на протеста Николай Иванов. „Две години след потопа проблемите не се решават, живота ни не става по-лек“, добави той.

В отговор районният кмет Калина Белмезова заяви, че основна причина за бедствието е незаконното сторителство в деретата. „Николай Иванов има такава незаконна къща“, каза още тя и допълни, че протестът не е граждански, а политически и е организиран от БСП.

След тези нейни думи протестиращите започнаха да викат „Оставка!“. Призиви за такава имаше и по отношение на Радослав Коев, зам.-кмет на „Аспарухово“, когото протестиращи нарекоха „сивия кардинал“, който реално управлява южния район на Варна и определя какво да става или да не става там.

Организаторът на протеста Николай Иванов категорично отрече протестът да е политически. Сред демонстрантите наистина имаше представители на варненските социалисти, но те твърдо заявиха, че са там като граждани. На протеста, като участници или като зрители, присъстваха общински съветници както на БСП, така и на ГЕРБ, чийто представител е районният кмет Калина Белмезова.

Източник: Петел

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via