Дори на най-способния и успял човек може да му се случи да сгреши

Изследователи от лабораторията по клинична психофизиология към Мичиганския държавен университет откриват, че хората могат да бъдат разделени на две групи що се отнася до правенето на грешки – тези, които имат фиксиран начин на мислене и онези, които начин на мислене, фокусиран върху растежа, пише блог пост в LinkedIn.

Личностите от втория тип могат бързо се изправят на крака след всеки провал, защото те признават грешките си и ги използват като урок, който да ги направи по-добри.

Ето примери за грешки, които почти всички правим, но успелите и умни хора правят само веднъж:

1. Изпускат от поглед голямата картина.

Лесно е човек да се фокусира до такава степен върху непосредствените задачи, които трябва да изпълни в рамките на определен срок, че да изгуби напълно представа за по-голямата картина. Умните хора намират баланс между двете като съпоставят ежедневните си приоритети с дългосрочните си цели.

2. Правят се на такива, каквито не са.

Много хора се правят на такива, каквито не са, мислейки, че по този начин ще се харесат на повече хора, но истината е, че никой не харесва маските и фалшивите роли и в крайна сметка истината винаги излиза наяве.

3. Правят се на жертва.

В последно време новинарските емисии и страниците на социалните мрежи са пълни с истории за хора, които прогресират в живота, играейки ролята на жертва. Успелите хора разбират, че това е вид манипулация и че всички ползи, натрупани чрез този метод, ще изчезнат на момента, когато маските паднат.

4. Вършат едно и също нещо отново и отново, очаквайки различен резултат.

Ако подхождате към даден проблем по един и същи начин, винаги ще получавате едни и същи резултати, независимо от това колко се надявате за обратното. Търсите ли промяна, трябва ви нов подход.

5. Опитват да променят хората около тях.

Определени личности дори активно търсят хора с проблеми, мислейки, че могат да „закърпят“ техния живот. Успелите хора могат да направят тази грешка веднъж, но след това те никога няма да я повторят, защото бързо ще осъзнаят, че могат да променят само себе си.

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via