Добре дошъл в Матрицата

Ето ти най-големите конспирации, които в момента тормозят човечеството (или поне тази част от него, която няма какво друго да прави).

Големите фармацевтични компании

Лекарствата са твърде скъпи, печалбите на фирмите твърде големи, а и хората продължават да умират. Компаниите не искат човечеството да се излекува от СПИН, рак и грип, за да печелят пари.

Протоколите на мъдреците от Цион

Това е тайна книга, която представя цялата конспирация на евреите за световно господство. За първи път се появява в Русия през 1905 г. и описва как малка група от влиятелни евреи планират да разрушат християнския морал, финансова стабилност и независимост. Хенри Форд публикувал половин милион копия от книгата, а през 30-те нацистите са я използвали като претекст за геноцида.

Розуел

Нещо е катастрофирало през 1947 г. в Розуел, щата Ню Мексико. Правителството в началото твърди, че е летяща чиния, която впоследствие се променя на метеорологичен балон. Най-популярното мнение е, че е резултатът от секретния военен проект Могул. Слухът, че са извънземни, се появява цели 30 години по-късно.

Смъртта на Пол Маккартни

Според теорията умира през 1966 г. (иначе още си е жив). Остатъкът от Бийтълс, заедно с мениджърите, решават да скрият това и наемат актьор, който прилича и говори като него. Все пак решават тайно да подскажат на феновете със знаци в песните и обложките на албумите.

Кацането на Луната

 „Малка стъпка за мен, огромна за човечеството” – това е казано от Армстронг някъде в пустинята Невада, а не на Луната. Но конспирацията не спира до тук. Всичките мисии на американски австронавти са всъщност само игра пред камера. Стотици книги и репортажи са създавани по темата, без да се вземат предвид лунните камъни, които се изследват след всяка мисия. Много от космонавтите са тормозени заради постиженията си. Когато през 2002 г. писателят Барт Сибръл обвини 72-годишния космонавт Бъз Олдрин, че е страхливец и лъжец, получи заслужено кроше.

Скритият кадър

Гледаш филм и ти се прияждат пуканки. Или чипс. Или ти се пие сок. Това не е твое лично желание, а промиване на мозъка чрез използването на невидими за окото кадри. През 80-те и 90-те се превръща в суперпопулярна теория, като дори има заведено дело срещу групата Judas Priest, че е използвала скрит кадър, което е довело до самоубийство на тинейджър. След това е доказано, че дори и да видиш нещо за секунда, това не означава, че ще го приискаш. Ползата от 1 секунда реклама е двайсет пъти по-малка от 20 секунди реклама.

Смъртта на принцеса Даяна

Само часове след катастрофата теориите започнаха да се появяват. Просто не може толкова обичана обществена фигура да загине така. Аристократите винаги живеят дълго и умират от преяждане, политически интриги, а не от обикновен пиян шофьор. Освен това беше замесен и син на арабски шейх. Старият Ал Файед твърди, че участие в катастрофата имат британските тайни служби.

9/11

Има толкова много конспирации за най-известния терористичен акт в света, че все някоя трябва да е вярна. Самолети не могат да създадат такива взривове, кулите вече са били пълни с експлозиви и т.н. ЦРУ са знаели, но нарочно не са се намесили. Всичко е организирано от петролните компании, за да се даде повод за войната в Афганистан и Ирак.

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via