До варненските гробища – с винетка

От 14 години варненци трябва да имат винетка, за да отидат до гробищата, защото те са в село Тополи.

Въпреки това, устната договорка между кмета на Варна и институциите позволява на варненци да пътуват без необходимия документ.

Винетка е нужна и за пътя до промишлената зона, както и за Летище Варна. Градски автобус също би трябвало да е с винетка. Това разказа заместник-кметът на село Тополи – Зорница Георгиева.

От 2005-та година насам, устната договорка между кметът на Варна и полицията, позволява на варненци да стигнат до летището, гробищата, промишлената зона и Златни пясъци без винетки, обясни зам.-кметът на Тополи – Зорница Георгиева.

“Беше с устна договорка на тогавашния кмет и съответните институции да не бъдат глобявани хората без винетки. Продължават устните договорки и със сегашния кмет. Полицаите по подразбиране не са поискали винетки и не са си купували винетки хората за това”, обясни Георгиева.

По нейни думи още през 2005-та година има решение на Общинския съвет, според което тези отсечки да преминат към общината, но и до днес знаците за винетки стоят. Освен до изброените места, винетка би трябвало да има и градския автобус 40, който отива до гробищния парк.

Източник: dariknews.bg

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via