fbpx

Деветокласници намериха и върнаха портфейл с голяма сума пари и документи

Петима ученици от столичната Финансово- стопанска гимназия намериха и върнаха намерен портфейл с голяма сума пари и документи .

На момчето, лично занесло портфейла в столичното 5-то РПУ, това се случва за втори път. Учениците ще бъдат наградени от полицията и гимназията.

В ранния следобед преди няколко дни 5-те момчета – Теодор, Мартин, Борислав, Виктор и Генади – си тръгнали от училище. Забелязали изгубения портфейл точно до градинката в близост до гимназията.

Теодор Гевраков, 9Г клас, Финансово-стопанска гимназия:

–  Изведнъж гледаме един портфейл на земята. Просто намерихме го и решихме да го върнем, защото така е най-редно да постъпим.

– Какво имаше в него?

– Имаше голям брой кредитни и дебитни карти, плюс лична карта и още пари в брой.

Според СДВР става дума за голяма сума пари, около 3 хиляди лева. Първо момчетата смятали да издирят човека по интернет, но после решили да се обърнат към полицията.

Портфейла предложил да занесе Мартин, защото вече го бил правил.

Мартин Захариев, 9Г клас, Финансово-стопанска гимназия:

– Бяха щастливи от факта, че не съм си взел нещата за мен, а съм отишъл и съм ги върнал.Така са ме научили още от малък и мисля, че това е най-редното, което може да се направи в тази ситуация. –

– За първи път ли имаш такава случка?

– Не ми е е първият случай, преди няколко години бях намерил още един портфейл, който пак го върнах и пак стигна до човека.

Мъжът на когото са били документите и парите вече се е срещнал с Мартин и му е благодарил. Предстои момчетата да бъдат наградени от ръководството на училището.

Мая Гешева, директор на Финансово-стопанската гимназия: Категорично те ще бъдат отличени с грамота, с плакети, с почетни юбилейни знаци на гимназията. Достойните прояви на нашите ученици трябва да бъдат огласявани, те трябва да бъдат посочвани за пример.

Момчетата скромно казват, че наградата не е толкова важна.

Просто помислили, че това може да се случи и на тях и искали изгубеното и най-вече документите, да стигнат до притежателя си.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x