fbpx

Детето от Стрелча в клипче: Мамо, тате… ще се застрелям!

Направило е видеозаписите часове преди фаталния изстрел

11-годишното момче, което вчера се простреля с ловна пушка в Стрелча, се е самоубило. Това съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова в ефира на „България сутрин“ на Bulgaria ON AIR.

Категорично се отхвърля версията за случаен инцидент.

Арнаудова обясни, че са открити видеофайлове в телефона на детето, които сочат, че инцидентът е бил планирано самоубийство.

По нейни думи на въпросните видеа момчето е записало послания към родителите си.

Видеозаписите сочат за това, че то е решило да сложи край на живота си.

Те са били записани няколко часа преди фаталния изстрел. Арнаудова добави, че случаят поставя много въпроси, по които разследващите работят.

Един от тях е било ли е склонявано детето да посегне на живота си, както и как се е добрало до оръжието.

„В огледа е установено, че касата, в която е следвало да бъде съхранявано оръжието, е отворена. Тя е в заключено положение, но вратичката е отворена. Как детето се е добрало до оръжието за нас е загадка“, каза тя.

Утре за Стрелча заминават психолози, които да помогнат за разкриване на мотивите детето да сложи край на живота си и да разговарят с негови близки и приятели.

Според адвоката Людмил Ангелов контролът над оръжията в България е изключително труден, тъй като КОС – Контрол на общоопасните средства – няма достатъчно човешки ресурс, за да окаже качествен контрол върху носенето, използването и съхраняването на всички оръжия в страната.

„Ако притежателят на оръжие или боеприпаси не е съвестен, то законът се обезсмисля“, отбеляза той пред Bulgaria ON AIR.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x