Дете разказа, че е бито от госпожата, а очите му били сапунисани

Пореден сигнал за агресия в детска градина идва от Стара Загора. Майка на малчуган, посещаващ детска градина “Мечо пух” сподели в социалните мрежи, че детето й е било бито.

Малчуганът разказал, че е бил бит от госпожата, защото не слушал и бягал в двора. Заради това бил наказан, като е затворен сам в стая, а очите му били сапунисани.

Майката видяла синините по телцето му, след като вчера отишла да го вземе. Госпожата, която била на смяна, не знаела какво се е случило.

Учителката разказала, че не е удряла детето. Било изцапано и затова просто измила лицето му. Завела го в самостоятелна стая, за да разговаря с него, защото отказало да се храни и започнало да хвърля приборите по земята.

От Община Стара Загора разпоредиха незабавна проверка в детска градина “Мечо пух”.

“По-големият проблем е този белег, който е останал тук – вероятно или самото дете по твърдение на учителката – си е удряло главичката, имало такъв маниер понякога, когато е изнервен, или е блъснат – това не можем да го твърдим за съжаление”, заяви пред БНТ Иванка Сотирова, зам.-кмет на Община Стара Загора.

“Сега от тук нататък следват съответни наказания. И те ще бъдат много категорични и строги, защото напоследък всички сме много чувствителни. Аз заставам зад това, че трябва да бъдем много търпеливи към децата, особено към децата с такива особени образователни потребности деца”, увери заместник-кметът.

Източник: fakti.bg

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via