Дете паднало на релсите на метрото бе спасено от 18-годишен младеж

Страшна трагедия беше избегната в станция на метрото в италианския град Милано, съобщи „Ла Стампа“.

Малко детенце падна на релсите, но за щастие беше спасено от притекъл се на помощ младеж. 18-годишният Лоренцо Пианаца от Милано спаси двугодишното дете, скачайки на релсите в подземната железница. На кадрите се вижда как той не се замисля – сваля раницата си и скача на релсите.

Секунди преди това малкото детенце седи с майка си, но в един момент се затичва към релсите. Самият Лоренцо сподели след случката, че не смята себе си за герой, а просто е направил това, което е трябвало в този момент. Италианският студент е спасил малкото момче една минута преди пристигането на влака.

От станцията на метрото обявиха, че падането на детето е било видяно на камерите от наблюдаващите служители и веднага е била задействана процедура, с която машинистът на приближаващия влак е бил информиран.

Кметът на Милано покани младия италианец в кабинета си, за да го поздрави за постъпката му. Джузепе Сала заяви, че благодарение на смелите действия на младежа и бързата реакция на служителите в метрото детето е било спасено. Той благодари на Лоренцо от името на целия град.

 

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x