Десислава Атанасова: Атаката на БСП срещу управлението на ГЕРБ е “твърде нескопосана”

Тя определи споровете в парламента около европейските фондове за земеделие като предизборна кампания.

Десислава Атанасова разкри номинацията на ГЕРБ за президент | Novinite.EU   Десислава Атанасова: Атаката на БСП срещу управлението на ГЕРБ е “твърде нескопосана”

В студиото на БНТ депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова коментира поведението на БСП под новото им ръководство. Тя изрази мнение, че социалистите са започнали атака, но “твърде нескопосана”, против управлението на ГЕРБ.Тя определи споровете в парламента около европейските фондове за земеделие като предизборна кампания, която според нея, дори била започнала с избора на г-жа Нинова за председател на БСП. По думите на Атанасова Корнелия Нинова хвърля “бомбастични новини” в публичното пространство, които да уязвят упрваляващата партия. Депутатът от ГЕРБ каза, че зрителите на днешните парламентарни дебати са проследили отговора-опровержение на земеделския министър Танева и вероятно отговора на Европейската комисия.

Становището на ЕК по спора гласи: “Плащанията по програмата за развитие на селските райони в България продължават на регулярна основа така, както са планирани. Плащанията по дев от мерките са прекъсанти поради съмнение за тяхното приложение. Сумите за които става въпрос, са много малка част от 2.3 млрд евро, които България ще получи за развитие на селските райони в настоящия финансов период”.

Това опровергава твърденията на г-жа Нинова, която по думите на Атанасова “за пореден път прави грешка”. Тук Атанасова разкритикува председателя на БСП, че се е поклонила на паметника на Тодор Живков в Правец, като така се е компрометирала спрямо дадената от самата нея по-рано заявка да бъде лидер-новатор. Грешка на социалистите било и да “развяват” твърдението, че България била във всички доклади на ОЛАФ заради злоупотреби по време на управлението на Борисов, а се оказало всъщност, че България не е сред страните, подложени на постоянен мониторинг за неправомерно изразходвани евросредства.

Десислава Атанасова показа в студиото платежните /с днешна дата/, които по-рано показа и министър Танева в парламентарната зала. Платежните са с различни суми по две програми за преведени средства на Държавен фонд земеделие.

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via