fbpx

Ден 2: В търсене на кръста в реката на Костандово

Втори ден се търси изчезналият на Богоявление кръст в реката на Костандово.

На Йорданов ден той бил хвърлен в реката от местния свещеник отец Стоил Лазаров.

Група младежи от града скочили да вадят кръста, въпреки че водата била плитка обаче никой така и не го намерил. Според отец Стоил това не означава нещо лошо и съвсем скоро кръстът ще бъде намерен.

„В момента цялото село християни и мюсюлмани са на реката и половината река я няма. Всичко е блокирано, изчистено, направено и с метал детектори го търсят. Огън е запален. Миналата година го търсиха до 13:00 часа, тази година в момента, в който го хвърлих – кръстът изчезна. В момента всичко е блокирано, багери докараха и цялото село е там за да го намери“, разказва отецът.

Според отец Стоил обаче няма нищо притеснително в това, че кръстът все още не е открит.

„Това не е знамение, което да е нещо лошо. Случват се такива неща. По принцип ние трябва да хвърляме кръстове, които са дървени и съобразени с водоема, в който се хвърля. В случая, аз взех кръста, който е най-тежък и той най-вероятно е в тинята . Реката не е дълбока. Говорим за едни 40-50 см. Въпросът е че има един нанос, там вероятно е попаднал“, обясни още той.

Така надеждите на отеца са кръстът да бъде намерен до края на деня, а по думите му каузата той да бъде открит обединила много млади хора.

Източник: dariknews.bg

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x