Дарение за Звено “Майка и бебе”

Резултат с изображение за hospitalized babies

Бебешки храни и дрешки за 1700 лева  дариха по кампанията „Плюшено мече” десетки дарители от цялата страна  за Коледа на Звено „Майка и бебе”в Стара Загора.

Вече трета година от националната кампания „Плюшено мече” се предоставят на Звено „Майка и бебе” бебешки адаптирани млека, пюрета, каши, както и дрешки и одеяла, събрани от любезни дарители от цялата страна.

Операция “Плюшено Мече” е неправителствена организация, работеща в обществена полза, която вече 10-та година организира най-голямата Коледна кампания за подаряване на подаръци на деца в неравностойно положение в България.

За 9 години организацията е посетила приблизително 17 000 български деца и младежи без родители, деца в риск, деца в приемни семества, деца с увреждания и възрастни с умствени увреждания както и институциите, които се грижат за тях.

В Звено „Майка и бебе” – Стара Загора от началото на 2017 г. се наблюдава увеличение на търсенето на услуги за подслон и спешна подкрепа на бременни жени и майки с малки деца до 3-гoдишна възраст, които споделят, че не могат да се справят с отглеждането на детето си. Много често причините, които се посочват, са свързани с бедност, насилие в семейството, липса на подкрепа от страна на близки и роднини.

В Звеното майките и децата могат да останат временно до 6 месеца, където получават подкрепа да развиват родителската привързаност. Предоставят им се подслон и грижи в условия на сигурност и уважение, както и специализирана помощ за развитие на родителските умения.

Майката получава насърчение за подобряване на отношенията с членовете на семейството си и с общността като цяло, както и за развиване на своите родителски умения, за да се предотврати изоставяне на бебето. Социален работник и психолог оказват подкрепа на майката през цялото време за подобряване на нейните умения за родителстване.

За период от 13 години (2005-2017 г.) в Звено „Майка и бебе” подслон и подкрепа са получили над 220 майки и бебета. След престоя в Звеното повечето успяват да продължат самостоятелно заедно с детето.

Все още, обаче, липсват достатъчно услуги за ранно установяване на рисковите бъдещи майки в обществото ни, за да има достатъчно време да се окаже необходимата подкрепа.

Също така, след напускането на Звеното предизвикателствата за майката често стават още по-големи, когато дори посрещането на ежедневните нужди на бебето се оказват нелека задача за повечето от тях.

Звено „Майка и бебе” се нуждае от добри хора с отворени сърца към малките деца, които са готови да откликнат и помогнат на майки в беда – с детски храни, памперси, детски колички, бебешки дрешки, други лекарства.

Екипът на Комплекса за социални услуги изразява своята признателност към дарителите, които в навечерието на предстоящите коледни и новогодишни празници отдадоха сърце и не пощадиха енергия и финанси за благополучието на уязвими деца и семейства от региона!

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via