Д-р Ненков: Момчето с цигара на бензиностанция е голям “мозък”

“Ако бензиностанцията се беше запалила, първите думи на “мозъка”, който е с цигара там, щяха да бъдат: Егати държавата, запали се бензиностанцията. Не искам да коментирам повече, че ще се изпусна. Постъпката на това момче е неумна.”

Това каза в предаването “Тази сутрин” по бТВ заместник – министърът на здравеопазването Мирослав Ненков.

Той коментира и темата за последния случай с починал пациент.

“Проверките показаха, че в “Пирогов” е допусната грешка. Дали спешният екип ще бъде възстановен, зависи от ръководството. МЗ не може да кжа върнете ги или ги уволнете. Това е един много малък и неприятен случай. В същия ден, когато е починал мъжът, е помогнато на хиляди други хора. Не може да се говори за система.

За система може да се говори, когато всяка втора линейка закъснява, когато в “Пирогов” всеки втори пациент е върнат. Случаят е неприятен, но сравнено с помощта, която е оказана на останалите пациенти, е много малък.

Имам идея на сайта на министерството всеки ден да се качва информация за това на колко хора е помогнато през предишния ден, колко души са изписани от болница”, разкри Ненков.

“Случаят с болницата от Враца не е от вчера. Там нещо се е случвало от доста време. Колегите протестират абсолютно правомерно. Те не са взимали заплати от няколко месеца. Държавата няма право да извади пари и да ги даде за заплати, защото ЕК веднага ще ни санкционира. ЕК разглежда болницата като сладкарница.”, заяви д-р Ненков.

“Тя е търговско дружество и нямаме право да й помогнем. Днес ще проведем среща с директорите и кметовете на болниците във Враца и Ловеч. Има банки, които са готови да отпуснат кредити, но те искат гаранции.

Естествено, че болницата няма да фалира и да бъде затворена. Местните власти и общественост също трябва да помогнат. Тези болници са техни. В болницата в Ловеч има колеги, които получават заплата по-голяма от мен. Говоря за 3 000 лева. В София малцина лекари взимат заплата от 3 000 лева”, даде пример заместник – министърът.

 

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via