fbpx

Д-р Мирослав Ангелов: Майка ми почина буквално в ръцете ми!

Д-р Мирослав Ангелов е младо момче, което сбъдва мечтата си да стане лекар, въпреки трудния жийтейски път, който изминава до постигането ѝ.

Успехът дължи на родителите си, които губи преди да влезе в университет. Спасяването на човешки животи посвещава на тях, предава bTV.

Споделя, че задавал много въпроси, искал все да знае и да може повече. Бил най-добрият ученик в училище. Единственият, който продължил в университет. Желанието му да има лична мисия го отвежда до болница „Света Анна“ в София, където днес е кардиолог.

„От малък разбрах, че искам да бъда лекар и дойде моментът, в който тази моя мечта е осъществена. Никога не съм си представял, че мога да бъда нещо по-различно. Никой от родителите ми не е лекар, за да ми е показал тайствата на това изкуство, но сам си я избрах, поради факта, че съм доста любознателен и много искам да знам как работи човешкото тяло и с какво аз мога да бъда полезен“, заяви д-р Ангелов.

„Когато завърших училище се случи инцидент в личен план. Майка ми почина, почина буквално в ръцете ми. Тoгава за първи път видях как се водят реанимационни предприятия, за да се запази човешкият живот и това беше моментът, в който бях вече много по-убеден, че искам да се занимавам с това, с което се занимавам в момента“.

Мирослав губи родителите си от сърдечни заболявания, преживяната трагедия го насочва към професията на лекар. Но пътят не е лесен – останал само с брат си и с баба си, трябва да е два пъти по-упорит в преследването на мечтата си.

„Докато бях студент имах възмножността да бъда стипендиант на една програма, която успя да ми вдъхне сигурност, че мога да се справя с предизвикателствата и благодарение на нея успях да завърша успешно следването си и да бъда още по-мотивиран”, споделя младият лекар.

„След дипломирането си през януари започнах в друга болница, след това дойдох тук, защото видях, че екипът е от много млади и мотивирани хора, с които всеки ден учим взаимно от себе си, с които работим в един прекрасен синхрон в името на една обща кауза – здравето на нашия пациент”, допълни д-р Ангелов.

„Никога не съм си представял, че ще бъда кабинетен лекар и винаги съм си представял една такава динамика, каквато намирам в Спешно отдление, дали в момента се намираме тук, където голяма част от деня ми минава изключително динамично”,заяви кардиологът.

– В работата си в болницата и преди това в студентските години, сблъсквал ли си се някога с предразсъдъци на хората?

– Не, никога не съм се блъсквал, защото хората те възприемат според това, което си и според твоята ценностна система, и никога не съм усещал някакво отношение или предрасъдици.

Д-р Мирослав Ангелов е от ромски произход, но за пациентите му това няма никакво значение. Следващата цел на медика е да се реализира като успешен кардиолог.Иска да го направи в България, защото смята, че младите хора тук имат нужда от позитивния пример, който би довел до промяна.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x