Cybertruck няма да може да се движи по европейските пътища

Представителят на независимата сертификационна организация SGS-TÜV Saar GmbH Щефан Телер смята, че в настоящия си вид Tesla Cybertruck не може да получи разрешение да се движи по европейските пътища. Причината е, че изработеният от неръждаема стомана пикап, който може да издържи изстрел с пистолет, няма да може да премине тестовете за пасивна безопасност, като той смята, че пикапът е опасен както за пешеходците, така и за пътниците.

Телер акцентира върху разликите в тестовите процедури за безопасност в САЩ и Европа. В Америка производителите имат възможността сами да сертифицират модел за движение по пътищата, докато в Германия за това са нужни държавни органи и независими експерти, каквито са служителите на SGS-TÜV. Основният проблем на „кибер пикапа” са твърдите външни панели. Тъй като са изработени от стомана, в тях не може да се заложат деформируеми панели за удар с пешеходец.

Оттук произтича вторият проблем: липсата на подобни панели ще направят силите, действащи на пътниците по време на удар толкова големи, че те реално ще обезсмислят наличието дори на въздушни възглавници. Телер смята, че базовата концепция на Cybertruck не съответства на европейската философия за безопасност. Това значи, че пикапът ще може да излезе на пътя само ако „производителят измени конструкцията му много сериозно.”

Следвайте ни в социалните медии