Цял квартал е пред евакуация заради свлачище в Неделино

Цял квартал е пред евакуация заради свлачище в Неделино. Земната маса се активизира след проливните дъждове във вторник, а част от нея падна върху къща в града, съобщи Нова тв.

При инцидента няма пострадали, но обитателите на дома вече са се преместили на друго място от страх да не се срути цялата постройка.

Собственикът каза в ефира на “Здравей, България”, че над имота му през 2014 г. е била построена екопътека. Тя обаче не била направена така, че да спира стичането на води към къщата. Кметът на Неделино Боян Кехайов обясни, че екопътеката ще бъде отводнена.

Той допълни, че пороите в последните дни са нанесли поражения на няколко места в общината. Назначена е комисия, която да направи оглед и оценка на щетите.

Пороен дъжд, продължил близо час, пък наводни Мездра и околните села. Водата за кратко време заляла градския стадион „Локомотив“ и района около него, паркингът пред хотел „Родина“ станал „море“.

Водната стихия направи трудно придвижването по основните пътни артерии на града и Главен път Е-79. Наноси има и по пътните платна на селата Ребърково, Крапец и Боденец, където Боденската река излезе от коритото си.

Работници от ОП „Чистота“ започнаха своевременно да почистват шахтите от наносите от кал и камъни, за да може водата да се оттече, съобщава канал 3.

Шест сигнала са получени в Общината за наводнени мазета, запушени шахти в района на ул. „Христо Ботев“, стария пазар, бирената фабрика, ул. “Бузлуджа”.

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via