fbpx

Чудати самоделки ще летят на пристанището във Варна

188

Най-зрелищното летателно шоу със самоделки ще се проведе днес в отворената зона на „Пристанище Варна“, като в надпреварата ще се включат 40 отбора от цялата страна.

Сред отборите участници в Red Bull Flugtag има такива с доста причудливи имена като „Фтиченцата“, „Хидрозмей“, „Смърфолет“, „Щастливите овце“, „Небесните майни“, „Момината питка“, „Булгар Хигс“ и „Празни каски“.

Техните ръчно сглобените безмоторни летателни апарати, представляващи чудати интерпретации на „Титаник“, бебешка количка, вита баница с кънки, змей и дракон, пирамида-катапулт, ламята Спаска и други, ще бъдат изложени от 10 ч. сутринта зад рампата за скокове.

Освен невижданите самолетчета, зрителите ще имат възможността да видят рядко срещани високоскоростни изтребители в авиошоу от пилотите на Flying Bulls, Чехия. В следобедните часове, арко-пилотът Веселин Овчаров ще направи безмоторен зрелищен полет с крилото си над главите на всички присъстващи.

Изпълненията на гениите и лудите глави ще бъдат оценявани от жури, включващо рапъра 100 кила, актьорите с кариера на водещи Александър Сано и Александър Кадиев, рали пилота Екатерина Стратиева, представителя на Варна в Брюксел Биляна Раева, журналиста от Дарик Драгомир Симеонов и главния архитект на Варна Виктор Бузев.

Отборите ще се оценяват по 3 критерия – дължина на полета, изобретателност (при творчеството на летателния апарат) и артистична презентация/шоу на отбора преди полета.

Изпълненията на екипажите ще започнат в 11,30, а водещи на шоуто ще са Димитър Рачков, Ненчо Балабанов и Алекс Раева.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
Затвори