Булката на джихадист остана без гражданство

Великобритания отне гражданството на 19-годишната британска гражданка Шамима Бегум, предаде Би Би Си. Тя бе съпруга на джихадист в Сирия и преди няколко дни поиска да се завърне в родината си.

Родителите на Шамима са от Бангладеш, но самата тя е родена на Острова и има само британски паспорт. Тийнейджърката излетя от Лондон към халифата на „Ислямска държава“, но вече съжалява за решението си.

Заминала е за Сирия едва 15-годишна и веднага се жени за холандец, терорист от „Ислямска държава“. Заради болести и мизерия губи две деца, а само преди няколко дни роди третия си син. Живее в бежански лагери и в няколко интервюта за британски медии поиска да се върне в страната си.

Младата Шамима изрази надежда, че британските власти ще разберат, че тя е направила грешка и съжалява за нея. По думите ѝ е несправедливо, че са ѝ отнели „единственото гражданство, което има“. Шамима каза, че Великобритания е взела това решение, гледайки нейни интервюта, а не е направила опит за контакт с нея. По силата на законите гражданството може да бъде отнето, ако се докажат връзки с терористична организация.

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via