Брутален случай с отровени кучета, разтърси Елин Пелин

Брутален и жесток случай с отровени бездомни кучета разтърси град Елин Пелин!

В една от Фейсбук групите за животни „Подай Лапа-осинови ме“ жителката на Елин Пелин Нора Флорова публикува потресаващи снимки на безжизнени бездомни кучета и призова всички да обърнат внимание на случилото се и да не си затварят очите за тази жестокост.

Публикуваме нейния пост без редакторска намеса:

„Здравейте, група!
Пиша ви с огромна тъга в сърцето и особени чувства. Пиша ви от името на жители в с. Гара Елин Пелин и община Елин Пелин, тук, където кучетата и бездомните домашни любимци са особен проблем. Кучетата изхвърлени на улицата започнаха да нападат случайни минувачи и деца, нещо, за което бяха сигнализирани и кмета на населеното място, заедно с кмета на общината и общински съвет.

В следствие на небрежността на всяка една от страните и неспособност за справяне с този проблем, група „миротворци“ изтровиха голяма част от уличните животни. За целта прилагам и снимки, които в никакъв случай не са гледка и ще помоля хора със слаби сърца да не ги гледат.

Проблемът при нас е, че за да бъдат кастрирани кучетата и изхвърлените домашни любимци с цел липса на по-нататъшна популация, се обръщаме към приюта в Ихтиман, които в повечето случаи не обръщат внимание. А до колкото разбрах и има „организирано изхвърляне на домашни животни“ от „стопани“, които осиновяват.

Това не бива да се случва повече! И ние, жителите на с. Гара Елин Пелин и община Елин Пелин, не искаме да се натъкваме никога повече на подобна гледка. Моля ви, дайте идеи и предложения как бихме могли да се справим с това, защото голяма част от нас вече са отчаяни.“

 

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via