fbpx

 Bristol Dry Gin пусна водка със смъртоносното име „Новичок“

В понеделник на Острова се разгоря истински скандал, след като компанията за алкохолни напитки Bristol Dry Gin представи най-новия си продукт с името „Новичок“, който съдържа смъртоносната доза от 75 процента алкохол – съобщи The Sun.

Водката е кръстена на нервопаралитичното вещество, с което през март във Великобритания бяха отровени бившият руски двоен агент Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия.

Водка „Новичок“ се появи в момент, когато британските служби и обществото са силно разтревожени от тези събития и трескаво търсят начини да противодействат. Поради това компанията от Бристъл стана обект на резки крики и поднесе извинения за това, че не избрала най-подходящия момент за пускането на новата си марка.

Bristol Dry Gin съобщи, че водка „Новичок“ излиза в лимитирана серия, след което производството ѝ ще бъде прекратено.

Компанията обясни, че рецептата е разработвана твърде дълго, а името им хрумнало едва след като баща и дъщеря СКрипал били изписани от болницата. .

Рекламният ѝ слоган гласи, че това е „мека напитка със 75% алкохолно съдържание и това не е шега“ (no laughing matter“). Освен това водката е достъпна в малки бутилки, които са „перфектни“ за носене в чанта или бутилки за фитнес.

Компанията освен това рекламира водката като питие, което „подобрява настроението и понижава нивото на стрес.

Според представители на Bristol Dry Gin клиентите са реагирали много позитивно на новата водка.

В същото време на страницата на компанията във Facebook обаче се появиха множество негативни коментари.

„Извинете, но аз мисля, че е много нетактично давате такова название на алкохол. Това е сериозна ситуация“, пише Дейвид Гилрой.

Друг потребител също смята, че е много неподходящо: „Жена, която не е виновна за нищо, почина, а мъжът е в критично състояние в болницата. Мисля, че си заслужава да преосмислите рекламната си стратегия“.

Руски медии обаче реагираха и съобщиха, че истинската причина е фактът, че в Русия вече се продава водка „Новичок“, която е регистрирана и се дестилира от руска компания. Преди това същата компания е продавала олио с името „Новичок“, на след случая с натравянето на семейство Скрипал сменила номенклатурата и минала на водка.

Само през март и април във Федералната служба за интелектуална собственост са постъпили 5 молби за регистриране на продукти с името „Новичок“ – две са от алкохолни компании, а три от козметични. Регистрирани са няколко варианта – както на кирилица, така и на латиница: Новичок, Novichok или Novichek.

След водката на пазара вече могат да се намерят и мъжки парфюми „Новичок“.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x