Браво! България за дни събра над милион за тежко болната Гери! Има надежда за живот!

Милион и двеста хиляди бяха събрани само за няколко дни, след като семейството на 5-годишната Гери апелира за помощ.

Лечението ще бъде от две части с химиотерапия, а след това, ако детето влезе в ремисия, то ще мине на експериментално лечение с антитела, информира Нова телевизия.

“Парите в момента по сметката са 570 хиляди евро. Фондът е отпуснал до 250 хил евро. Благодетел обеща, че на два транша ще внесе парите и всъщност набраните средства ще станат малко повече от тези, които аз поисках.

Благодарна съм на всички хора, които ми помогнаха, благодарна съм на фонда и на спонсора, който подаде ръка. Той иска да остане анонимен”, заяви Камелия.

“Вярвам, че Гери ще се оправи благодарение на добрите хора. Все пак обаче това е най-коварната болест. Много трудно се издържа в една такава ситуация. Ако спонсорът удържи на обещанието си, значи парите са събрани.

От тук насетне на първо място е Гери, на второ място ме притеснява едногодишния престой там. След една година, давам думата, че публично ще покажа остатъка от парите, искам публично да го даря на детенце, което има нужда. Не искам да задържам нищо за себе си”, добави майката на Гери.

“Нашият път от тук насетне вече ще бъде борба. Все още не е уточнено, но на 12-13 декември ще заминем. На 14 ще е първата химиотерапия. Една година ще бъде престоят ни. Ще трябва ние да си намерим хотел, в който да седим една година”, каза Камелия.

Може да харесате и