Босия: Скоро имах среща в холандското посолство, пускал съм сигнали и на други посолства

Босия твърди, че през последните години, заради негови сигнали към чужди дипломатически представителства и заради шума, който вдига, са арестувани над 60 служители на ДАИ.

Това заяви Николай Колев-Босия пред камерата на Actualno.com.

“Тъжното е, че българинът е правно неграмотен – пуснаха арестуваните, защото не бяха дадени на съд.

Една сюрия от администрацията каза: “Да, ама съдът ги е възстановил на работа, защото не ги е осъдил”.

Това само един неграмотник може да го каже, защото единствено Административният съд може да възстанови някого на работа, а те не са отстранени, защото не са осъждани”, обобщи ситуацията Босия, който е сигурен – администрацията нарочно не предприема мерки срещу такива хора.

14-15 задържания по Закона за МВР, 4-5 заповеди за глоби от началника на Първо РПУ в София, налагане на глоби заради “разпиляване на отпадъци” – това са само част от мерките на властта от 2015 година насам, които са взети от властта срещу Босия.

По думите на адвоката му масово на последна инстанция съдът в България посочва, че е допустимо да бъдат „употребени“ домати срещу политици – т.е. да бъдат замеряни с тях. Имало е и дела, в който е правена психологична експертиза на Босия, като последната такава е отпреди 2 месеца.

Босия пък е категоричен – сегашните посещения на представители на властта в неговия дом са само опит да се замаже положението.

И уточни, че ако трябва да започне протест що се отнася до цялата държава, то няма да му стигне времето за една гладна стачка – специално що се отнася за поста на главния прокурор, заеман сега от Сотир Цацаров.

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via