Босия е с отнета шофьорска книжка

Главен инспектор Янко Янев от ГД „Национална полиция” по време на заседанието на временната комисия, разглеждаща сигналите на Босия за корупция в Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация” и продажбата на шофьорски книжки на бежанци и неграмотни лица, подчерта, че Николай Колев – Босия има множество нарушения, заради които е с отнета  шофьорска книжка.

Босия заяви,че това няма отношение по случаите, за които е сигнализирал.

Също така изрази възмущението си, че за пореден път бившият служител на автомобилната администрация инж. Иво Кръстев не присъства.

Босия уточни, че в 15.20 ч. вчера е бил поканен, като преди това е бил заплашен, че ако не се откаже от Колев, ще изгуби сегашната си работа и няма да има сила, която да го върне. На това председателят на временната комисия Станислав Иванов каза, че комисията не може да вземе такова решение и добави, че той е изпратил писмо до директорите на ГДБОП и ГД „Национална полиция”, от където сами са преценили кой да изпратят на заседанието.

Иванов добави, че

по сигналите на Кръстев е свършена много работа

и са постъпили много нови данни от прокуратурата и министерството на транспорта.

От икономическа полиция също разкриха какво са установили в хода на разследваните 21 сигнала. „По част от тях има образувани досъдебни производства. Всичките са разгледани детайлно, спазени са постановленията на компетентния орган и в срок са изпратени към съответната в прокуратура“, заяви инспектор Игнатов от отдел „Икономическа полиция” към ГДНП.

Павел Гергов от ГДБОП заяви, че са разгледани само въпросите, които касаят организирана престъпна група,

останалите са били пренасочени към други структури на МВР. „За периода от 2016 г. до момента са образувани 3 досъдебни производства, касаещи служители на ИААА. И по трите производства са събрани достатъчно данни и доказателства дали основание за задържане на служители и повдигане на обвинения.

Първият случай е на 30.03.2016 г. когато е проведена специализирана полицейска операция от служители на ДАНС и ГДПОБ под ръководството на Специализираната прокуратура на територията на 9 града. В хода на операцията са задържани 18 лица за срок от 24 часа, на 9 от тях са повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група. На 7 лица са наложени мерки за неотклонение „задържане под стража” до 72 часа. Сред задържаните е тогавашният изпълнителен директор на администрацията”, разкри Гергов.

Той каза, че групата се е занимавала с различни аспекти от дейността на ИААА, както и с манипулиране на изпитите за придобиване на свидетелства за управление на автомобили. Работата по второто досъдебно производство е приключила на 7.06.2017 след провела се специализирана акция на територията на 2 града, обясни Гергов.

Работата на Временната комисия трябва да приключи в петък.

Комисията беше съставена за срок от 1 месец, който беше удължен с 10 дни.

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via