fbpx

Борисов съобщи важна новина за Добрич (СНИМКИ)

377

Добрич е рекордьор по загуби на вода, достигащи над 80%. Затова съм изключително доволен, че в рамките на тази година успяхме да подпишем договора за финансиране на изграждането на водния цикъл в града.

Проектът има дълга история, бе спрян по времето на експеримента Орешарски, но с усилията на местната власт, експертите от министерството на околната среда и водите и разбирането от страна на ЕК, днес на практика стартира реализацията му. Това написа премиерът в оставка Бойко Борисов в личния си профил във Фейсбук.

Това ще даде видимо отражение на качеството на живот на хората и ще сложи край на огромните загуби на вода. Ще се модернизирана ВиК-мрежата, която е изградена през 50-те и 60-те години и не е ремонтирана от тогава. Ще се изгради модерна пречиствателна станция, отговаряща на всички европейски изисквания за чистота на водата, пише още Борисов.

Общата стойност на проекта е 114,9 млн. лв. – безвъзмездна финансова помощ от Оперативна програма „Околна среда 2014-2020“. Мисля, че това е добър завършек на годината и добро начало на нов период за всички граждани на Добрич, уточни премиерът в оставка.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x