Борисов съобщи важна новина за Добрич (СНИМКИ)

Добрич е рекордьор по загуби на вода, достигащи над 80%. Затова съм изключително доволен, че в рамките на тази година успяхме да подпишем договора за финансиране на изграждането на водния цикъл в града.

Проектът има дълга история, бе спрян по времето на експеримента Орешарски, но с усилията на местната власт, експертите от министерството на околната среда и водите и разбирането от страна на ЕК, днес на практика стартира реализацията му. Това написа премиерът в оставка Бойко Борисов в личния си профил във Фейсбук.

Това ще даде видимо отражение на качеството на живот на хората и ще сложи край на огромните загуби на вода. Ще се модернизирана ВиК-мрежата, която е изградена през 50-те и 60-те години и не е ремонтирана от тогава. Ще се изгради модерна пречиствателна станция, отговаряща на всички европейски изисквания за чистота на водата, пише още Борисов.

Общата стойност на проекта е 114,9 млн. лв. – безвъзмездна финансова помощ от Оперативна програма “Околна среда 2014-2020”. Мисля, че това е добър завършек на годината и добро начало на нов период за всички граждани на Добрич, уточни премиерът в оставка.

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via