Борислав Муеров е новият директор на полицията в област Габрово

Професионалният му опит е натрупан в СДВР, охранителна полиция. Тази вечер той бе представен на кмета на Габрово и на екипа, който ще ръководи от министър Младен Маринов, информира Дарик.

Габровци го видяха на срещата в Община Габрово преди два дена, когато той беше до кмета Таня Христова и зам.-директора Петков.

Министърът обоснова назначението с нуждата от по-активна работа на охранителна полиция и със служителите, които работят на терен, в малките населени места. От Муеров се очаква да подобри комуникацията с местната власт и гражданите.

Младен Маринов заяви, че Борислав Муеров ще се справи, тъй като работата му в столицата е била в много сложна обстановка. Силите на реда се оттеглят от Габрово, когато има сигурност, че напрежението е стихнало.

Министър Маринов коментира още:

„За нас е по-важно, че направихме първите контакти с протестиращите. Това са добри сигнали, че трябва да се седне на масата и да се изговори всичко и да се вземат адекватни мерки, за да не оставим нещо да тлее, да тлее и да доведе до същата ситуация. Най-важното е да има граждански мир и добра комуникация. Има ли ненавременни действия на институциите, винаги се стига до социални напрежения.”

Бърза и адекватна реакция към всеки един случай и нулева толерантност към извършителите на престъпления. Зад тези действия на полицията очаквам да застане цялата общественост.”

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via