Борис Джонсън: Брюксел ще играе „мръсно“ в преговорите за „Брекзит“

“Лондон трябва да действа много внимателно и разумно по време на процеса”, добави още той.

 

 

Брюксел ще играе „мръсно“ в хода на преговорите за „Брекзит“, твърди британският външен министър Борис Джонсън. В интервю за в. „Дейли телеграф“ той предупреди, че Лондон трябва да действа много внимателно и разумно по време на процеса.

Първият дипломат на страната посочи още, че Великобритания може да се оттегли от ЕС, без да изплаща обезщетение за тази си стъпка. По неговите думи глобата за напускане на глоба може да достигне 100 млрд. евро.

Германското издание на “Франкфуртер алгемайне цайтунг” съобщи по-рано, че след срещата между британският премиер Тереза Мей и председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер скептицизмът нараства и шансовете за провал в преговорите между Великобритания и ЕС вече надхвърлят 50%.

На 29 април в белгийската столица се състоя и среща на върха между държавните лидери на 27-те членки на блока, при която беше приета и стратегия за действие по време на „развода“. Самият процес, който ще отнеме две години, започва малко преди предсрочните парламентарни избори на Острова, насрочени за 8 юни.

Джонсън допуска още, че Русия може да повлияе на резултатите от предсрочните парламентарни избори в Обединеното кралство.

“Мисля, че това е реална възможност,” каза той. В този контекст министърът припомни слуховете за руска намеса в президентските избори в Съединените щати и Франция.

Той предположи, че Москва се интересува от отслабването на Великобритания.

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via