fbpx

Бойко Борисов: Очаквам и от другите оставки!

484

Очаквам и от другите оставки, заяви пред журналисти в Брюксел премиерът Бойко Борисов в отговор на въпрос ще има ли още оставки във връзка с имотните скандали у нас – оставки в средите на ГЕРБ.

Министър-председателят е в белгийската столица на извънредна среща на Европейския съвет за Брекзит.

Те ни гледат сеира, ние човек след човек, знакови фигури подават оставки. Накрая излизат с цялата си наглост и казват, че оставките не било нищо. Ами подайте и вие като нас оставки, пък след това ще говорим по другите теми, изтъкна Борисов.

Това е стандарт, който се спазва в ГЕРБ от всички – при съмнения, при сянка от съмнения, се подават оставки. Така Тома Биков, депутат от ГЕРБ, коментира в парламента оставката на Делян Добрев. Народното събрание прекрати неговите пълномощия.

Оставките в последните дни водят към “Борисовгейт” заради данните от последния доклад на ЕК от февруари тази година, в който се казва, че от две трети от сигналите за корупция за видни политически личности не се разследват. Отговорност за това носи министър-председателя. Това припомни в сряда народният представител от БСП за България Елена Йончева.

Говорител на Европейската комисия отказа да коментира подадените оставки сред управляващите в България. Знаем за тези събития, заяви говорителят в отговор на въпрос на пресконференция. По неговите думи ЕК не вижда причина да вземе отношение. Не коментираме вътрешни политически събития, добави говорителят.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...