Богаташа с Мерцедеса, който уби две жени в Карнобат, излиза на свобода

Циганинът Алекс Димов, който в началото на ноември тази година уби две жени при катастрофа в Карнобат ще бъде пуснат под гаранция.

Оказа се, че на 3 януари Алекс превишава пределно допустимия двумесечен срок на задържане.

В съдебна зала днес стана ясно, че той е припознал детето си. До този момент Алекс Димов нито имаше официален брак, нито се водеше баща.

По този начин жената, с която живееше Катя се водеше самотна майка и получаваше по-голямо обезщетение от държавата. В килията му е отишъл нотариус пред когото Алекс е подписал документите и се е определил като баща на бебенцето.

Повече от очевидно е, че го прави, за да има основание съдът да го пусне на свобода.

Защитникът му адвокат Димитър Марковски – един от най-добрите и същевременно най-скъпи юристи в България директно пледира за подписка. Според него това, че клиентът му имал Мерцедес не го правело богат човек. Карнобатският ром Алекс Димов ще се прибере в дома си, след като плати 3 хил.лева гаранция. съдия Цвета Попова от Бургаския окръжен съд.

Според магистрата освобождаването не било заради празниците, а заради липсата на доказателства, че 18-годишният карнобатлия, чиито родители живеят в Англия може да избяга от страната и да се укрие. 7

Определението на съда може да бъде обжалвано на въззивна инстанция на 28 декември. Потвърди ли се мярката веднага след това той ще бъде освободен от ареста. При всички положения най-късно до 29 декември Алекс, който премаза с колата си и уби две жени, ще се прибере у дома.

Наблюдаващият прокурор Веселина Маджарова каза, че ще обжалва на втора инстанция единствено размера на паричната гаранция. Тя пледира да е 5 хил.лева, а защитата – едва 500 лева.

Следвайте ни в социалните медии