Благотворителен базар с книги ще събира пари за Антония

Благотворителен базар с книги на бургаски автори в парламента ще събира средства за 21-годишната Антония Спасова, останала без крака след тежък инцидент, пише 24 часа.

Инициативата е част от поредица събития, обединени като Културен ден на Бургас в НС, по идея на община Бургас и бургаските депутати от ГЕРБ.

В 11,30 ч. на 30 ноември, в Клуба на народния представител, ще бъде открита изложба на големия бургаски художник Георги Баев, а част от семейството на твореца ще гостува в парламента.

“Очакваме цялото академично ръководство на Националната художествена академия. В момента тече процедура по откриване на филиал на академията в Бургас, на едно от най-хубавите места в града – зоната за обществен достъп до пристанището”, коментира бургаският депутат Диана Саватева.

Базарът с книги на бургаски поети и белетристи ще популяризира творчеството на местни автори. На място ще има кутии, в които ще се събират средства от продажбите на книги за 21-годишната Антония.

“Искаме не само да популяризираме творчеството на бургаските автори, но и да помогнем на един млад живот да продължи пълноценно”, каза Саватева. Тя подкрепи кампанията на вестник “24 часа” и кмета на Бургас Димитър Николов “Да помогнем на Тони да стъпи в живота с нови крака”.

Целта е младата жена да получи качествено протезиране и шанс за пълноценен живот, въпреки тежките травми и трудния си живот.

Антония е едно от стотиците изоставени деца, отраснали по домове за сираци.

 

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via