Бивш пандизчия, убил по особено мъчителен начин родилка, обжалва 27-годишна присъда

Състав на Апелативен съд-Варна разгледа днес жалба срещу 27 годишна присъда на Окръжен съд – Варна, произнесена спрямо Красимир А. за убийство извършено по особено мъчителен начин на 18 годишна родилка.

През септември миналата година, при условията на съкратено съдебно следствие и признаване на фактите и обстоятелствата, посочени в обвинителния акт, първата съдебна инстанция е присъдила на подсъдимия „доживотен затвор“, съобщават от пресцентъра на съда.

Заради привилегията на процедурата посочена в закона и поискана от Красимир, съдът е заменил наказанието с „лишаване от свобода“ за 27 г. при първоначален строг режим. Подсъдимият е осъден да заплати на майката и сина на жертвата обезщетение за претърпените неимуществени вреди в общ размер на 210 000 лева.

Пресслужбата на Апелативен съд – Варна припомня, че вечерта на 7 ноември 2017г. Красимир А., пребил до смърт 18-годишната родилка Надежда след скандал, избухнал помежду им. С изключителна жестокост подсъдимият малтретирал продължително време младата жена с ръце и с крака по цялото тяло, а причината за побоя била, че тя отказвала да работи за него като проститутка.

Жената умирала бавно и мъчително. Красимир разбрал какво е сторил, но едва на сутринта казал на родителите си, че Надежда май е починала.

24 годишният подсъдим, който употребявал и наркотични вещества има богато съдебно минало – 6 ефективни присъди за престъпления против собствеността. Той излязъл от затвора през октомври 2016 г., а с Надежда съжителствал от 6 месеца.

10 дни преди фаталния инцидент младата жена родила момченце, но Красимир не бил баща на детето. Варненският апелативен съд ще се произнесе с решение в установени от закона двумесечен срок.