Белгийци продължават да получават пенсии от Хитлер

Поне 27 жители на Белгия продължават да получават пенсии от Германия, назначени от Хитлер през 1941 година, разкри белгийският вестник “Де Морген”.

Според информацията всички, които получават пенсията, са нацисти, воювали през Втората световна война, или техни наследници. Такива плащания били гарантирани лично от фюрера на всички войници от Третия райх за “лоялност, вярност и послушание”.

Отбелязва се, че размерът на пенсиите варира от 425 до 1275 евро. Тези суми се плащат от Германия като страна, която е поела всички отговорности на бившата нацистка държава – Третия райх. Изданието уточнява също, че белгийските депутати спешно подготвят резолюция, според която Берлин да спре да плаща тези пенсии, пише в. СЕГА.

Според “Де Морген“ обаче те най-вече са обезпокоени от факта, че в белгийската хазна не е влязъл нито цент данъчни отчисления от тези пенсии. През 2016 година телевизия RTL изнесе информацията, че Германия е изплащала пенсии на жители на Белгия, които са се били на страната на нацистите, но не са били посочени нито имена, нито суми.

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via