Бедствено положение във Видин!

Кметът на Видин Огнян Ценков обяви бедствено положение за територията на цялата община, пише BulNews.bg.

Във връзка със създалата се обстановка след обилния снеговалеж и силен вятър тази нощ, кметът на Видин Огнян Ценков свика заседание на Общинския щаб за изпълнение на плана за защита при бедствия, в частта „Снегонавявания и обледявания“.

Според информацията от 7.30 ч. тази сутрин техниката на фирмите, които почистват населените места, е започнала работа в 4 часа.

Пътят до населените места Бела Рада, Гомотарци, гр. Дунавци, Жеглица, Ивановци, Кошава, Пешаково, Покрайна, Синаговци, Сланотрън, Търняне, пътят между Гомотарци и Покрайна, е затворен. Продължават усилията за осигуряване на достъпа до тях, след което незабавно ще започне снегопочистването вътре в селищата.

Огнян Ценков каза, че във Видин са изчистени основните артерии, почиства се в кварталите, както и пешеходните зони. Няма селища без електрозахранване, водоснабдяване и бедстващи хора. Всички пациенти на хемодиализа са обгрижени.

В Центъра за временно настаняване има 9 лица, има готовност за приемане на още хора при нужда. В Областния съвет на БЧК е налице резерв за осигуряване на продукти и пособия за около 100 души.

Проблем е възникнал в основната помпена станция при с. Сланотрън, където няма електричество от 14.00 ч. вчера. Той ще бъде отстранен в спешен порядък. Работят 5 отводнителни станции и 1 пункт на територията на Общината. Продължава действието на първия етап „Повишено внимание“ във връзка с нивото на река Дунав. Към момента водният стълб при Видин е 749 см и спада.

Общинският щаб ще заседава отново в 14.00 ч. днес и при необходимост – в 17.00 ч. Обстановката се следи непрекъснато, координацията между институциите е постоянна, полагат се всички усилия за преодоляване на последствията от тежката зимна обстановка.

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via