Бащата на страшилището Горан: Няма да го погребем, без нови изследвания в София

32-годишният Горан Горанов, който бе намерен вчера около 10 ч. мъртъв в изолирана килия в Бургаския затвор, няма да бъде погребан, докато близките му не получат разрешeние от главния прокурор за независимо изследване на кръвта му.

Днес Горанов бе аутопсиран в отделението по съдебна медицина в Бургас в присъствието на неговия адвокат Захари Кирилов, главният разследващ полицай на ОДМВР-Бургас Златко Пеев и криминалисти.

Официално съобщение за причините за смъртта до медиите все още няма. По неофициални данни, в смъртния акт е записано, че сърдечна недостатъчност, довела до инфаркт. „Няма да погреба сина си, макар тялото му вече да е освободено от компетентните органи.

Аз и адвокат Кирилов внасяме искане до главния прокурор да разреши да вземем кръвна проба, която да не бъде изследвана в Бургас, а в София, искаме да разберем какво е имало в кръвта му, тъй като през последните 15 дни той е бил крайно неадекватен“, каза бащата на Горан– Красимир Горанов, цитиран от Флагман.бг.

В момента той се намира в погребалната агенция, която ще организира траурния ритуал. Поръчал е за сина си бял ковчег. На церемонията, която ще бъде в залата на Гробищния парк ще присъства и свещеник. Дата и час обаче ще се определят, едва когато искането за вземане на независима проба от кръвта бъде изпълнено.

Близките на някогашния европейски шампион по борба, стигнал дъното след системна употреба на наркотици, твърдят, че когато тялото било докарано в моргата, около 12:30 ч. в събота анцугът, фланелката и главата му били чисто мокри. Те видели, че кожата по гърба и ръцете е свлечена – като от изгаряне с пара.

Според твърдения на затворници Горан е бил изолиран в карцер през последните 3 дни, защото станал неукротим. Той изкъртил тръбата на парното в яростта си и когато в 6 ч. сутринта била включена централната инсталация, парата избила в килията. Според затворниците парното винаги било включвано между 6 и 7 ч. сутринта.

„Всичко казано до тук неофициално са абсолютни спекулации. Бях в течение на състоянието на Горан Горанов. Бяхме извикали специалист, който трябваше да го прегледа в понеделник и да прецени дали не трябва да бъде преместен в специализирано заведение за лечение“, заяви началникът на затвора в Бургас Бранимир Мангъров.

Във фаталната съботна сутрин той случайно бил наблизо до основния корпус, тъй като отишъл да навести лишени от свобода в близкото общежитие. Мангъров бил информиран около 9 ч., че състоянието на Горан се е влошило и че трябва да му се помогне спешно. По всичко личало, че е получил масивен инфаркт, задушавал се и имал силни болки в гърба. До идването на лекаря обаче Горан починал.

Още статии в тази категория