fbpx

Българска журналистка предаде от Алепо шокиращи подробности за терора на „Джейш Ан Нусра“ !

В Сирия бойни групировки държат цивилни като заложници в районите на конфликт. Това разказа по телефона от Алепо пред Нова телевизия журналистката Диляна Гайтанджиева, която е специален пратеник на в. „Труд“.

Тя поясни, че сраженията се водят главно в източната част на Алепо, а месеци наред цели семейства са били насила задържани там от членове на Фронта Ан Нусра, който дълго време се олицетворяваше като клон на „Ал Кайда“.

Когато някои от тях се опитали да избягат, стреляли по тях. Все пак някои са успели да се измъкнат от няколкомесечния плен, в който са държани с месеци като затворници при тежки условия.

„Разказаха ми, че са яли супа от трева, от плевели, на някои майки, за да могат да хранят поне веднъж дневно децата си, се е налагало да бъркат в кофите за смет“, каза още Гайтанджиева.

Тя е в Сирия от една седмица, а в Алепо от 4 дни. Тя е там заедно с журналисти от целия свят, но нямат охрана, въпреки, че са в западната част на града, която се води по-спокойна.

„Само тук обаче в сряда бяха убити около 25 души, а 30 бяха ранени. Така че сигурно място няма“, каза още Гайтанджиева.

Тя уточни, че, за разлика от  предишните, тази нощ е била спокойна и не са се чували постоянни изстрели.

Причината вероятно е, че сирийските бунтовници в обсаденото от правителствените войски Източно Алепо вчера призоваваха за незабавно петдневно прекратяване на огъня.

Междувременно руски военен съветник почина след обстрел.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x