България се бори с три държави за завода на VW

В новата фабрика ще се прави основно продукция на чешката марка Skoda и в нея ще работят над 5 000 души. Volkswagen обаче все още не се е спрял на конкретно място. Знае се само, че то ще е в Източна Европа, като в това число влиза и нашата държава.

В едно телевизионно интервю президентът на Сърбия Александър Вучич разкри официално кои са страните, към които са се ориентирали от VW. Става дума за България, Румъния, Турция и Украйна.

Турците имат огромен опит с такива предприятия, но влошените отношения на страната с Европа напоследък, могат да им изиграят лоша шега. Румънците също имат автомобилни заводи и са част от ЕС.

Ние нямаме богат опит в автомобилното производство и само членството ни в Европейския съюз работи в наша полза. Сърбите обаче се борят със зъби и нокти да предоставят бившите заводи на Zastava на VW.

Това стана ясно и от интервюто на Вучич, който заяви: “Това е борба за Сърбия. Ако това се случи, ще си сваля очилата, ще се разплача и ще кажа – свърших си работата”.

За съжаление не чуваме подобни думи и въобще каквото и да било официално становище по темата, нито от Борисов, нито от Радев, нито от който и да е от народните ни представители, а без борба, автомобилен завод у нас едва ли ще има.

Не пропускайте да харесате страничката – Cars Bulgaria

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via