fbpx

Българи избиват сърби в ЮАР за откраднати 20 кг кокаин

2 773

Убиват сърби за 20 кила кокаин: Българи ликвидират наши граждани заради открадната дрога! Историята на кървавата война в ЮАР! Това са челните заглавия в днешния сръбски в. „Курир“, в който анонимен източник на изданието разкрива причината за убийствата в подземния свят – война между сръбската и българската мафия в ЮАР.

Според източника на „Курир“ поредната жертва е Иван Джорджевич, по прякор Жуча, разстрелян в засада във вторник в Йоханесбург. Убийствата започнали след като негов доверен човек откраднал от българските мафиоти там пратка с дрога, предава Канал 3.

Жуча е считан за един от босовете на сръбската мафия в африканската държава. Източникът на „Курир“ твърди, че кървавата баня, която струва досега живота на петима сърби, а шести по чудо оцеля при опит за убийство, започва след като доверен човек на Джорджевич откраднал кокаин от българите.

„Полицията смята, че това е мотивът. Това, както и предишните извършени много професионално убийства, са част от разчистването на сметки в търговията с дрога“, цитира „Курир“ своя анонимен източник.

Сръбски престъпници са главните дистрибутори на дрога в ЮАР, като в продължение на години действали в отлично взаимодействие с българските мафиоти. „Между другото има съмнение, че войната, в която избиват наши сънародници, започва, когато един от най-близките хора на Жуча откраднал от българите 20 килограма кокаин“.

Отговорът на българите бил кървав, пише „Курир“, а първият на мушката им бил самият Джорджевич. През септември 2017 г., докато си седял в паркиран пред ресторант автомобил, непознат изстрелял към него четири куршума. Тежко раненият Жуча бил транспортиран в болница, където се възстановявал няколко месеца.

„Нападението имаше последици, останаха му белеци. На всички беше ясно, че той знае за какво става дума, затова стана много предпазлив и започва да се вози в брониран автомобил“, доверява източникът.

След това загиват последователно Милан Джуричич-Мики, чието ликвидиране в Сърбия обясняваха с убийството на Желко Ражнятович-Аркан, Дарко Кулич, Джордже Михалиевич, Югослав Смиликич.

Крадецът на дрогата се отървал само с раняване. Наказателната акция предизвикала раздори и в средите на сръбския подземен свят, защото никой не искал да загуби главата си заради чужда изцепка.

Килърите накрая довършили Иван Джорджевич, когото във вторник причакали в луксозен затворен жилищен комплекс в Йоханесбург. В момента, в който спрял своя блиндиран Мерцедес, го нападнали двама въоръжени с автомати, които изстреляли в него 26 куршума.

След убийството нападателите избягали с BMW, което било открито запалено на няколко километра от местопрестъплението. По същия начин бил ликвидиран по-рано и Дарко Кулич, констатирали южноафриканските медии.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x