Българче в САЩ се самоуби заради играта “Син кит”

Момичето било на 16 г., правило странни неща в последно време

Популярната онлайн игра “Син кит” причини смъртта на 16-годишно българче, живеещо в САЩ, твърди CBS.

Играта кара участниците да правят редица опасни за здравето и живота им неща, като още в първото предизвикателство те трябва да нарисуват кит на ръката си с бръснарско ножче.

Семейството на момичето иска да сподели историята й, но не и да разкрива самоличността й.

“Беше забавно момиче, обичаше да прави физиономии”, разказва майка й.

Момичето било много талантливо, криело свои тайни в рисунки, които били често част от училищни изложби. Но дори да е имало предупреждение в тях за предстоящата трагедия, близките й нямало как да разберат. Изкуството й било твърде абстрактно.

Руската игра “Син кит” се появи преди 2 години и оттогава насам се свързва с много самоубийства на тийнейджъри по целия свят.

Пишейки хаштаг в социалните мрежи, администраторите на играта се свързват с участника и му дават всеки ден в продължение на 50 дни предизвикателства, за които трябва да изпратят снимково доказателство. В последния ден участникът трябва да се самоубие.

Майката на самоубилото се българче проучила играта и след смъртта му сглобила пъзела. Детето й искало разрешение да се качи на покрива на къщата, а по-късно качила снимка в социалните мрежи от там.

Семейството мигрира от България в САЩ преди 15 години. Родителите не знаят дъщеря им да е поддържала връзка с някого извън САЩ.

Брат й преди време прочел на рисунките й надпис “аз съм кит”, но написаното било на руски, а не на български.

Предупреждения за играта се появяват в САЩ периодично. Властите предупреждават родителите да обръщат внимание на всичко по-различно в поведението на децата им.

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via